"I hope the exit is joyful - and I hope never to return" - Frida.
















Frida Kahlo ( 6 iulie 1907-13 iulie 1954) a fost o pictorita mexicana, care a atins popularitatea internationala prin picturile ei viu colorate, intr-un stil influentat de cultura mexicana. Multe dintre lucarile ei sunt auto portrete, realizate dupa accidentul de tramvai pe care l-a avut in 1925. in urma acestui accident coloana ei vertebrala a fost rupta, clavicula la fel, si-a rupt si cateva coaste, pelvisul, 11 fracturi la piciorul drept, umar dislocat. O tija de fier i-a patruns in abdomen perforandu-I uterul , ceea ce i-a distrus sistemul de reproducere .
Fascinant la ea este modul in care a luptat pentru a-si reveni. A suferit 35 de operatii si desi, recuperata, (la modul ca putea din nou sa mearga), trecea periodic prin dureri chinuitoare care ii aminteau in permanenta de accidentul suferit. Dupa acest accident intreaga ei atentie s-a orientat spre pictat iar operele ei sunt oglinda tuturor starilor, tuturor etapelor prin care a trecut. Parte din ele sunt pictate in perioada in care ea avea corpul imobilizat in ghips si redau starea ei dupa accident si perceptia ei de atunci asupra vietii. Din cele 143 de lucrari, 55 sunt auto portrete.
Desi era cunoscuta ca pictorita, si-a dobandit notorietatea dupa 1970. Casa ei din Coyocan, Mexic , este acum un muzeu, donat de Diego Riviera dupa moartea ei din 1954.

1 comentarii:

Anonim spunea...

...please where can I buy a unicorn?

Copyright © 2008 - Ce ar fi daca... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template