Univers virtual

Înainte să plec spre birou am auzit la TV o ştire care m-a tulburat. Şi anume, se pare că o tipă din Marea Britanie a băgat divorţ deoarece soţul ei o înşela cu un personaj virtual din jocul "Second Life". De fiecare dată când aud poveşti de genul ăstora, legate de jocurile pe calculator, nu pot să nu mă întreb de ce ar vrea oamenii să trăiască într-un univers paralel. Chiar au experimentat tot ce era pe pământul ăsta de experimentat şi au nevoie de noi provocări pe crae le pot găsi numai într-o altă dimensiune?
Sincer, mă îndoiesc.
Bărbatul din ştire a motivat infidelitatea prin faptul că nu mai obţine ce vrea de la nevasta lui. Aloooooo!!!!!! Suntem în era comunicării, mai avem puţin şi cumpărăm telefoane mobile şi câinilor de companie, avem internet pe laptop, pe calculator acasa, pe mobil, am inventat telefonul cu 2 cartele ca să nu ne mai cărăm cu 2 telefoane în buzunar şi noi nu suntem capabili să purtăm o discuţie cu jumătatea noastră să rezolvăm problemele de cuplu, trebuie să ne logăm la astfel de jocuri cretine pentru a evada. Este cea mai mare prostie ever. Astfel de jocuri nu fac decât să te îndepărteze de oamenii dragi ţie, de prieteni, de familie, îţi mănâncă ani din viaţă- şi nu exagerez- şi te ţin departe de tot ce ai putea să experimentezi în lumea reală.
Voi v-aţi da viaţa de aici pe una într-un univers virtual?

2 comentarii:

ruxandra spunea...

niciodata!
nu as da realitatea pe 1000 de virtualuri :) sunt prea bine ancorata in ea. si nu imi place cand apare un nou "hit" online si toata lumea e disperata sa se inscrie, sa aiba, sa vada, sa intre. tocmai de aceea sunt cam ultima care isi face un cont undeva, daca isi face.

Anonim spunea...

Aberant, pe de alta parte funy. Dar ca tema de studiu.... ai idee cati oameni sunt ancorati in astfel de jocuri? Ai idee cati oameni sunt in MMORPG - uri, ai vazut ce s a intamplat pe blv magheru nr 9 pe data de 12.11.2008 ora 0.00 ? Nu prea ai ce sa mai faci, e tarziu, copii de la 5 6 ani joaca tot felu de prostii, (sa zicem ca sunt copii), astia de liceu nu se mai duc dupa fete ca de se joaca, apoi impart viata de servici (ca de trebuie sa manance) cu jocu, apoi sunt oameni de varsta 35-60 de ani care is gasesc refugiu in asfel de jocu-uri. :)

Copyright © 2008 - Ce ar fi daca... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template